Aannemersbedrijf Scheurer bouwt al ruim 80 jaar in en aan Amsterdam. Als ERB-gecertificeerd restauratiebedrijf ligt de focus op behoud en herstel van waardevolle monumenten. Naast ambachtelijke restauratie en funderingsherstel is Scheurer sterk in moderniseren, herbestemmen en energiebesparend aanpassen. Scheurer is onderdeel van VIOS Bouwgroep en werkt vaak nauw samen met het zusterbedrijf VIOS Bouw en Onderhoud Amsterdam. Aannemersbedrijf Scheurer is lid van de Vakgroep Restauratie. De Vakgroep Restauratie is de landelijke branchevereniging van erkende restauratiebouwbedrijven.

Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Aannemersbedrijf Scheurer

Vader –en later zoon- Williem Scheurer hebben ruim 70 jaar in, om en aan Amsterdam gebouwd. Opgericht in 1934 was BV Aannemingsbedrijf Scheurer gespecialiseerd in betontechniek en funderingswerk. Als aannemingsbedrijf werd er ook verbouwd en nieuw gebouwd. Toen in de jaren ’90 Bouwbedrijf van de Meer werd overgenomen kwam ook toenmalige Rijksgebouwendienst als opdrachtgever mee. Al tientallen jaren was dit bedrijf de huisaannemer van bijvoorbeeld het Paleis op de Dam. Zo kwam nog meer focus op restauratiewerk. Voorbeelden van bouwwerken uit die vervlogen jaren zijn het hoofdkantoor van Dagblad De Telegraaf en vele regio- en stadskantoren van de Nederlandse Middenstands Bank.


Toen in 2001 VIOS Bouwgroep het bedrijf overnam werd het funderingsspecialisme de basis voor Aannemingsbedrijf Scheurer als restauratieaannemer. De toenmalige directeur Dirk Hoekmeijer was een restauratie-expert die het bedrijf steeds verder specialiseerde. Met de beschikbare ambachtslieden en forse investeringen in middelen en opleidingen werd Scheurer in 2013 het beste leerbedrijf van de Vakgroep Restauratie. Het ERB-gecertificeerde restauratie bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid naar een veelgevraagde expert voor herstel en restauratie van cultureel erfgoed. Hierbij is funderingsherstel nog steeds een belangrijk specialisme!


Tegenwoordig is een belangrijke toevoeging aan restauratiewerkzaamheden de integratie van hoogwaardige technologie op het gebied van duurzame installaties. Juist op dat snijvlak van monumentaliteit, hedendaagse technieken, doelmatige organisatie en inzicht in bestaande gebouwen komen de vaklieden van Scheurer volledig tot hun recht. Als onderdeel van de VIOS Bouwgroep wordt er nauw samengewerkt met andere bedrijven uit de groep, speciaal het Amsterdamse VIOS Bouw en Onderhoud, waardoor restaureren in de breedst denkbare context kan worden uitgevoerd.  Sinds 2014 wordt Scheurer geleid door directeur Cees Star en bedrijfsleider Menno de Kloet.

 

VIOS

Scheurer maakt sinds 2001 onderdeel uit van de VIOS Bouwgroep. Dit Utrechtse familie-bouwbedrijf kent een lange geschiedenis die uitgebreid beschreven staat onder VIOS Bouwgroep.

Naar de toekomst kijkend wordt er zorgvuldig voortgebouwd aan Scheerder en alle andere vestigingen onder VIOS Bouwgroep waarbij de thema’s People, Planet en Profit centraal staan.

Deze thema’s hebben zijn vertaald naar VIOS Dimensies. Waarden waarlangs wij onze manier van samenwerken willen invullen. Zie de VIOS Dimensies voor een uitgebreide toelichting.

Bekijk hier PDF

vios bouwgroep bv | californiedreef 28 - 32 | 3565 bm utrecht | t 030 262 78 72 | info@vios-bouw.nl

© Vios Bouwgroep BV   Disclaimer